A szentség kalandja - Hivatástisztázó lelkigyakorlatot hirdetünk

25/06/2014

A szentség kalandja címmel hivatás-tisztázó lelkigyakorlatot tartunk július 25-étől július 30-áig a bakonybéli Szent Mauritius Monostorban, 18-35 év közötti lányoknak.

A csendes napok programjában tanítás, műhelymunka, imamódok tanulása és közös liturgikus ima (szentmise, zsolozsma) egyaránt szerepel majd.

A lelkigyakorlaton azt keressük majd, mi volt Mózes, Mária, Jézus válasza Isten hívására - és a Tiéd?...

A szentség nem a tökéletesség, hiba nélküliség. A szentség a maradéktalan Istenhez tartozás. A szentséget, a tisztaságot Isten alakítja ki bennünk, ha hagyjuk, ha egészen kitárjuk a szívünket Előtte, annak sötét sarkaival együtt. Ő oda belép, fényével ragyogóvá tesz mindent.

Margit testvér így ír erről:

Aki tökéletes akar lenni, az önmagát tűzte ki céljául. Aki az Úristent tökéletesen akarja szeretni, az az Úristent tűzte ki céljául, ... így imádkozik: "Ó Uram, Te vagy a jóság, szépség, tökéletesség. Vágyom utánad, szolgálni akarlak Téged." – Nézi, nézi az Úristent, és akarná jobban szeretni. Ha elesik, azon nem csodálkozik. Felkel, s mikor letörli magáról a port, mindig azt mondja: "Istenem, add, hogy jobban szeresselek!"
A csendes napok programjában tanítás, műhelymunka, imamódok tanulása és közös liturgikus ima (szentmise, zsolozsma) egyaránt szerepel majd.

Jelentkezni Anna testvérnél lehet a 30/447-1598-as telefonszámon, vagy a tannasss@gmail.com címen.
A szűk hat nap önköltsége 15.000 Ft, de jelezd, ha gondot jelent az összeg, keresünk megoldást! :-)