Egy év Szent Benedekkel - diáklányok jelentkezését várjuk

03/08/2022

Ha első éves diáklány lettél valamelyik budapesti egyetemen, és szeretnéd megalapozni tudásodat és életedet egy év "minikollégiumi" tapasztalattal, szeretettel ajánljuk fel két budapesti lakásunkat erre a célra. A jutányos lakhatási lehetőség felajánlásával - erdélyi testvéreinkhez csatlakozva - közelgő centenáriumunkat szeretnénk megünnepelni: ebben az évben (is) olyan értékeket szeretnénk átadni, amelyek bennünket, szociális testvéreket jellemeznek.

A körülmény: 3 diáklány együttlakása 4 szobás XI. kerületi otthonunkban és két diáklány együttlakása 2 szobás XIV. kerületi otthonunkban.

A feltételek:

  • havonta egy délután részt veszel egy lelki programon, amelyen lehetőséged lesz elmélyülni Szent Benedek lelki értékeiben, mint például a teremtésvédelem, munka és imádság egysége, az olvasás, mint lelki munka és a szakmaiság szeretete, stabilitás változó világunkban, harmóniában való élet;
  • a hétköznapokban apró gyakorlati feladatokkal életbe ültetheted a tanult értékeket.

Amivel egy év után távozni fogsz: önállóság gondolkodásban, értékrendben, az anyagiak kezelésében stb., érettség, szakmaiság és lelkiség integrált szemlélete.

Pályázási kritériumok:

  • motivációs levél;
  • ajánlás egy egyházi személytől (plébános, szerzetes, hitoktató);
  • részvétel egy felvételi interjún.

További részletekért írj ide: szoctestverek@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 23. | Eredményhirdetés: 2022. augusztus 30.