Forrás program - hivatástisztázó év

10/04/2022

Szeretnéd felfedezni ki is az Isten és ki is vagy te az Ő szemében? Szabadon, örömmel, szeretettel elköteleződni, megválasztani élethivatásodat? Vágysz Krisztust radikálisan követni? Egészen Őneki adni az életed? Elvonultan, de mégis a világban élni és dolgozni Krisztus ügyén?

Forrás program olyan lehetőség, ami segít abban, hogy felfedezd Isten több életre hívó hangját, mélyítsd az Istenkapcsolatodat, növekedj az önismeretben. Így elindulj azon az úton, melyen azzá válhatsz, akinek Isten megalkotott, azzá, aki igazán vagy.

A programba 18-35 év közötti lányokat hívunk és várunk, akik keresik az élethivatásukat, azaz, hogy szerzetesként vagy családosként tudják megélni Isten róluk való gondolatát. A program olyan fiataloknak szól, akiknek van élő istenkapcsolata és szerzetesség gondolata újra és újra felmerül bennük.

A Forrás év a tanév elején kezdődik, de ha felkeltette az érdeklődésedet, érdemes minél hamarabb utána érdeklődni. ;-)

Jelentkezés és további információ Ildikó testvérnél az ildikotestver@gmail.com címen.

Néhány megosztás a programban részt vett fiataloktól:

"A Forrás programban eltöltött év olyan volt számomra, mint egy puha fészekben fejlődni - az év elején még tojásban lévő madárfiókaként, aki aztán az év végére szárnyra kel és tovább röppen. Ajándék volt számomra a közösség, a szociális testvérekhez való közelség, és hogy a lakótársakkal gyorsan és könnyen egymásra tudtunk hangolódni. Ez a környezet egy védett, biztonságos hátteret jelentett számomra ahhoz, hogy a következő lépéseket megtegyem az életemben - mind a munkámban, mind a lelki fejlődésem, útkeresésem terén.
Sok kegyelmet kaptam a közös és egyéni imákban. Ajándék volt, hogy együtt és egymástól tanultunk imádkozni. Hálás vagyok, hogy a házunkban kápolna is volt, ahová bármikor betérhettünk. A heti találkozókon az önismeretben és az istenkapcsolatomban fejlődhettem a különböző gyakorlatok és reflexiók által. A lelkivezetővel való találkozások segítettek tisztábban látni, egyre jobban felismerni Isten jelenlétét az életemben.

Ajánlom a Forrás programot, ha kész vagy a komfortzónádból kilépni, és vágysz Isten gondoskodását egészen személyes módon megtapasztalni." (Eszter)

"Számomra a Forrás program nagyon nagy ajándék volt! Ez egy nagyon jól átgondolt és jól felépített önismereti és hivatástisztázó program, aminek a keretében - a kis létszám és a sok beszélgetés miatt - tényleg elmélyült munkát lehet végezni. A programot szakmailag jól felkészült testvérek vezetik, és az egész nagyon jó hangulatban is telt - a testvérek kedvessége, az ima és Isten jelenléte miatt.
Mindenkinek ajánlom ezt a programot, aki igényesen rá akarja szánni magát az önismereti munkára, és szívesen elmélyítené a kapcsolatát az Úrral. Ennél jobb befektetést nem is tudnék ajánlani!" (Katalin)

"A Forrás programban számomra az volt a legnagyobb ajándék, hogy adventi idő kezdetétől egészen Pünkösdig, tehát jó fél éven keresztül átimádkozhattam az életemet. Jó volt magamra őszintén tekinteni, Isten igazságában látni az életemet, annak minden fájdalmával, küzdelmével, örömével és békéjével együtt. Kegyelem volt tapasztalni Isten jelenlétét életem minden területén, és megtapasztalni irgalmas és együtt érző szeretetét, amely arra hívott, hogy merjek komoly és meggondolt döntéseket hozni az életemben, akkor is, hogyha nem látom még teljesen az előttem álló utat. Megtanultam, hogy az Úr erős jobbja nem hagy el soha." (Eti testvér)

"Korábban is hallottam arról, hogy "szerelemmel lenni az Úr iránt", "Isten szerelmes". A Forrásban lévő imákban tapasztaltam meg valamit abból, milyen is az Úr szerelme. És annyira jó, hogy úgy segítettek nekünk a Forrásban rátalálni a hivatásunkra, hogy nem akartak befolyásolni egyik-másik életállapot felé sem, így nagyobb szabadsággal haladhatok a döntés felé. Az az év kifejezetten Istenről és a kapcsolatunkról szólhatott, magamhoz engedtem az Ő szerelmét, önismeretre és a szabad döntésre tanított. Ajándék év volt és nagyon hálás vagyok érte!" (Vivien)

Néhány fotó a Forrás programról itt.