Kik is a szerzetesek? | A " Rendben vagyok" kampány

01/06/2015

Az alábbiakban szeretettel adjuk közre a Szerzeteselöljárói Konferencia kampányához kapcsolódó levelet:

Kedves Barátunk!

Szeretnénk felhívni a figyelmed egy júniusban indult kampányra, mely a szerzetesi hivatást szeretné megmutatni.

Kik a szerzetesek? Barátok. Nővérek. Testvérek, társak. Köztünk élnek, de sokszor mégis "láthatatlanok", bár közel 1600-an vannak Magyarországon. Szerepük a 21.század társadalmában épp oly fontos, mint akár több száz évvel ezelőtt. Az ő életüket, szerteágazó tevékenységüket, emberközeliségüket bemutatandóan indította útjára a "RENDBEN VAGYOK" címet viselő integrált kampányt a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája.

A kampány weboldalán, a rendbenvagyunk.hu-n a négy főszereplő néhány perces kisfilmjei mellett, hétről hétre egy-egy szerzetes gondolatait olvashatjuk érdekes, a hétköznapjainkat érintő témákban. A következő hetekben további szerzetesek mutatkoznak be szöveges és filmes formában, betekintést engedve életükbe, ezáltal kínálva lehetőséget, hogy felfedezzük az Istennek szentelt élet rejtelmeit, szépségét.

A kezdeményezés egy kapcsolódási pont lehet a szerzetesek és az "utca embere" között, lehetőség a kapcsolatteremtésre, a közös pontok megtalálásra. Nyitás és kitárulkozás, olyan evangelizáló csatorna, mely a reményeink szerint eljut és megszólít olyanokat is, akik eddig nem fordítottak figyelmet a hitükre, az Istennel való kapcsolatra.

Kérünk, hogy látogass el az oldalra, nézd meg te is a filmeket, olvasd el a kapcsolódó írásokat, valamint blogbejegyzéseket! Szeretnénk, ha a kommunikáció kölcsönös lenne, így valamennyi tartalom megtalálható a kampány Facebook oldalán (facebook.com/rendbenvagyunk), ahol lehetőség van a hozzászólásra, véleményezésre, vagy akár személyes élmények megosztására.

A mostani kampány a nyár végéig zajlik, összhangban a Ferenc pápa által meghirdetett Megszentelt élet éve eseménysorozattal, melynek kiemelt hazai eseménye a szeptember 18-19-én, a budapesti Március 15. tér és környékén rendezendő Szerzetesek tere lesz.

Reméljük te is ellátogatsz majd a rendezvényre, hogy személyesen is megismerd a szereplőket és a többi vendéglátó szerzetes testvért.

Kérjük, ha tetszik a kampány és egyet értesz a célokkal, akkor terjeszd te is, oszd meg ismerőseiddel a videókat, bejegyzéseket, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezés!

(Ester Communications Kft. www.estercom.hu)