Megkezdi munkáját a Szociális Testvérek Társasága XV. általános káptalanja

06/08/2015

Augusztus 6-án kezdetét veszi közösségünk XV. általános káptalanja, amely hatévente kerül megrendezésre.

Az általános káptalan felöleli a Budapest központú szociális testvérek öt kerületét, a magyarországi, szlovákiai, romániai-erdélyi, kubai és amerikai testvérközösségek egészét. Az ezekből a kerületekből delegált 24 testvér azért gyűlik össze, hogy együtt tekintsen vissza az elmúlt hat évre és – a Szentlélek vezetésére támaszkodva – meghatározza a következő hat év fő irányvonalát. Ugyancsak a káptalan választja meg az új általános elöljárót és tanácsát is.

A választásokra, és a káptalanra három napos lelkigyakorlattal készülnek a küldöttek, melyet ezennel Orobator Agbonkhianmeghe SJ atya, a Kelet-afrikai Jezsuita rendtartomány korábbi tartományfőnöke vezet majd.

A káptalanon jelen lesznek a Szociális Testvérek Társasága kaliforniai központú, illetve kanadai ágának elöljárói, Michele Walsh és Jeanine Scarfone testvérek is.

Az ünnepélyes nyitó szentmisére, mely augusztus 6-án de. 10 órakor lesz a Budapest Újpalotai Boldog Salkaházi Sára templomban, (1156 Budapest XV. kerület Pattogós u. 1.) és amelyet Alberto Bottari De Castello nuncius atya fog bemutatni, szeretettel várunk minden kedves ismerőst, barátot, és mindazokat, akik szívesen imádkoznak velünk a káptalan sikeréért!

A Káptalan záró szentmiséje augusztus 22-én, 11 órakor a Mária utcai Jézus Szíve templomban szintén nyitott lesz. Erre is szeretettel várunk, hívunk minden kedves érdeklődőt!